2014-08-08 12.37.32

Cantaloupe Salad with Lime and Ginger // Ensalada de melón con lima y jengibre

I love melon in the summer. It’s all I want to eat when it’s hot and my thirst rivals hunger. Cantaloupe is not only a great source of water, but is also loaded with vitamins A and C which contribute to healthy vision and skin, and maintain bones, teeth, and overall health, respectively.

Everyone at market last week loved this dish. The ginger provides a surprising kick against the sweetness of the cantaloupe. The combination is unique, but incredibly easy. The result is refreshing on a hot summer day. Leave out or cut back the ginger if you prefer a sweeter dish.

2014-08-08 12.37.32Cantaloupe Salad with Lime and Ginger

Ingredients:

  • 1 cantaloupe
  • 3 tbsp fresh lime juice
  • 3 tbsp chopped fresh mint
  • 2 tsp grated lime peel
  • 2 tbsp sugar
  • 2 ½ tsp grated peeled fresh ginger
  • 2 tsp honey

Directions:

  • Cut cantaloupe into cubes (about 5 c) and place in large bowl.
  • Add lime juice, mint, and peel, and toss to blend.
  • Mix in sugar, ginger, and honey.

Recipe from epicurious.com

Serves 4-6.

2014-08-08 12.29.34

Me encanta el melón en el verano. Es todo que quiero comer cuando hace calor y la sed rivaliza con el hambre. Melón no es una gran fuente de agua, pero también es cargado de vitaminas A y C, que contribuyen a la visión y la piel saludable, y mantienen los huesos, dientes y la salud en general, respectivamente.

Todo el mundo en el mercado la semana pasada encantó este plato. El jengibre ofrece un efecto sorprendente contra la dulzura del melón. La combinación es única, pero increíblemente fácil, y el resultado es refrescante en un día caluroso de verano.

2014-08-08 12.34.40

Ensalada de melón con lima y jengibre

Ingredientes:

  • 1 melón
  • 3 cucharadas de jugo de lima fresco
  • 3 cucharadas de menta fresca picada
  • 2 cucharadita de ralladura de lima
  • 2 cucharadas de azúcar
  • 2 ½ cucharadita de jengibre fresco rallado y pelado
  • 2 cucharaditas de miel

Instrucciones:

  • Cortar el melón en cubos (aproximadamente 5 c) y depositarlo en tazón grande.
  • Añadir el jugo de lima, la menta, y la cáscara, y revuelva para mezclar.
  • Mezcle el azúcar, el jengibre y la miel.

Recetta de epicurious.com

Rinde 4-6.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s