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Raw Beet Salad / Ensalada de remolacha cruda

Beets are available all year, but there is something about them in the summer that I love – maybe their freshness or vibrant color. The only problem is that boiling or roasting the red beauties in the heat is a major turnoff. When I’m craving beets in the heat of July I opt to eat beets raw. This way they’re earthy, nutritious, and not too sweet. This raw beet salad was a major hit at the Marble Hill Youthmarket last week. Give it a try at home!

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Ingredients

  • 1/4 cup olive oil
  • 2 tablespoons red-wine vinegar
  • 1 teaspoon orange zest
  • 1 tablespoon orange juice
  • 3/4 teaspoon salt
  • 1/4 teaspoon pepper
  • 1 1/2 pounds golden beets, peeled and cut into matchsticks
  • 3 scallions, sliced
  • 1/2 cup chopped fresh cilantro

Directions

Whisk together oil, vinegar, zest, orange juice, salt, and pepper. Toss with beets, scallions, and cilantro.

Serves 6

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Las remolachas son disponibles todo el año, pero hay algo de ellos en el verano que quiero – quizás su frescura o color vibrante. El único problema es que hirviendo o horneando las bellezas rojas en el calor del verano es un gran desencanto. Cuando deseo de las remolachas en el julio, opto comerlas crudas. De esta forma ellos están terrosas, saludables, y no demasiado dulce. Esta ensalada de remolachas crudas fue un gran éxito en la Marble Hill Youthmarket la semana pasada. Darle una oportunidad en casa!

2014-07-17 15.44.05-3Ingredientes

  • ¼ taza de aceite de oliva
  • 2 cucharadas de vinagre de vino tinto
  • 1 cucharadita de ralladura de naranja
  • 1 cucharada de jugo de naranja
  • ¾ cucharadita de sal
  • ¼ cucharadita de pimienta
  • 1 ½ libra de remolacha de oro, cortadas en juliana
  • 3 cebollines, rebanados
  • ½ taza picado de cilantro fresco

Instrucciones

Mezcle el aceite, el vinagre, la ralladura, el jugo de naranja, la sal y la pimienta. Sacudida con remolacha, cebollines y cilantro.

Rinde 6 porciones 

 

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Photos and post by Jennifer Markowitz

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