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Corn and Tomato Salad/Ensalada de maíz y tomate

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  • 6 ears fresh corn, husked (about 4 cups corn kernels)
  • 2 cups grape tomatoes, halved
  • 1 bunch scallions (white and green), thinly sliced
  • 1 avocado, cut into small cubes
  • 1.5 cups fresh basil leaves, chopped
  • 3 tablespoons white wine  or rice vinegar (alternatively, 2 tablespoons lemon juice)
  • A pinch of salt and pepper
  • 1/4 cup olive oil

Mix the vinegar, salt, and pepper in a small bowl, slowly adding in the oil.
Cut the corn off the cob into another bowl, and add the tomatoes and scallions. Pour the vinaigrette over the salad and mix. Let sit for 15 minutes; add the avocado and basil just before serving.

*This salad may be served as a salsa as well!

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  • 6 elotes de maíz
  • 2 tazas tomates (cherry u otro)
  • Cebolleta/cebollín
  • 1 aguacate, picado
  • Albahaca/basílica fresca, 1.5 tazas
  • Vinagre de vino blanco o de arroz, 3 cucharadas
  • Sal y pimiento (un poquito)
  • Aceite de oliva, ¼ taza

Mezcla el vinagre, sal y pimiento en una fuente pequeña, y añade el aceite de oliva poco a poco. En otra fuente, mezcla el maíz, los cebollines y los tomates. Aliñar la ensalada con el vinagre y mézclala bien. Déjala para 15 minutos; añadir el aguacate y la albahaca antes de servir.

*Se puede servir esta ensalada como una salsa también!

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