snap-logo-lg

Food Stamp Recipe: Bean Tacos

snap-logo-lgPhoto from ct.gov

SNAP, or Supplemental Nutrition Assistance Program, also known as food stamps, is a government program that gives hungry, low income Americans about $46.50 maximum per individual for food each week (~$6/day). For an assignment at school, I have to go on a SNAP diet for one week and write a paper about my experience trying to maintain a healthy and balanced diet on this budget. I decided to post some of my recipes on the blog with costs. I hope you enjoy!

SNAP, o programa de assistencia nutriciónal supplemental, es una programa gobernal que da cuidadanos  de los EEUU de bajos recursos sufriendo del hambre approximadamente $46.50 maximo por persona cada semana (~$6/dia). Para un proyecto en la escuela, tengo que comer como si fuera yo en este programa para una semana y escribir sobre la experiencia de tratar de mantener mi dieta sana y balanceada con este cantidad de dinero nada mas. Decidi postear unas recetas aqui en el blog con costos para ustedes. Buen provecho!

Bean Pepper Tacos/ Tacos de Frijol y Pimientos

Ingredients:

  • 1 tbsp olive oil
  • 1 cup pinto or black beans (pre-cooked from a bulk bag)
  • 3/4 cup chopped mixed peppers
  • 3 tortillas
  • 2 tbsp green salsa
  • 1 tsp cumin
  • 1 tsp paprika
  • 1 tsp oregano
  • 1 tsp chili powder
  • salt to taste

Total Cost: $1.86 (not including spices)

Directions: Heat up the peppers in a frying pan with oil. Add beans, then spices and stir until warmed up. In another nonstick flat pan, heat up tortillas with a bit of water on each side.

*To make this meal so low cost, I bought a huge pack of tortillas in Inwood that I froze and a 2lb bag of beans that I cooked beforehand. The peppers were actually frozen so they were much less expensive and pre-chopped. These tricks also reduced the preparation time to under 10 minutes. Heating up the tortillas by adding a bit of water makes them taste fresh, soft and delicious!

Ingredientes:

  • 1 cucharada aceite de olivo
  • 1 taza frijoles pinto o negros
  • 3/4 taza pimientas mixtas, picados
  • 3 tortillas
  • 2 cucharadas salsa verde
  • 1 cucharadita comino
  • 1 cucharadita paprika
  • 1 cucharadita oregano
  • 1 cucharadita chile en polvo
  • sal al gusto

Costo total: $1.86 (no incluyendo especias)

Como hacerse: Calienta pimientos en un sarten con aceite. Agrega frijoles, especias y remueve hasta que se caliente bien. En el comal, calienta tortillas con un poco de agua de cada lado.

*Para bajar el precio de esta comida, compre un paquete de tortillas en Inwood que conjelé  y una bolsa be frijoles que cociné el dia anterior. Compré los pimientos conjelados porque costaron mucho menos y ya estaban cortados. Estos trucos me bajaron el tempo de preparación a menos que 10 minutos. Calentando las tortillas con un poco de agua les hacen salir como tortillas frescas- suave y riquisimos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s