580898_434562436592370_1913608794_n-1-1

Apple Berry Crisp/Postre de Manzana y Moras

580898_434562436592370_1913608794_n-1-1

Photo by: Sarah Shaikh

Apple Berry Crisp

This recipe is easy to make, delicious and healthy! It’s also a great holiday desert to make for friends and family!

  • 1 cup granola (low sugar)
  • ½ cup apples
  • ½ cup blueberries, blackberries or dried cranberries
  • 2 tsp organic honey or maple syrup
  • 2 tsp cinnamon
  • 2 tsp vanilla
  • 1 tbsp nutmeg

Directions: Chop apples and blueberries. Place them into a pot on low heat. Cook for 5-7 minutes, stirring constantly. Add in honey and spices. Mix in granola and serve hot.

*Read the ingredients label on your granola to make sure there is no high fructose corn syrup or other high sugar ingredients. You can also look at the sugar content (red circle below) in grams- make sure it is under 10g. Right above the sugar content is fiber. Look for products with a fiber percentage above 10%. Foods high in fiber help slow digestion, leaving you full longer. Fiber has also been linked to prevention of cardiovascular disease and diabetes. Reading labels for sugar, fat and protein content will help you make better choices when buying products.

Photo by: Sarah Shaikh

Postre de Manzana y Moras Azules

¡Esta receta es fácil de hacer, delicioso y saludable! También se puede compartir con familia y amigos para la navidad y otros festejos de la época.

  • 1 taza granola (baja en azucar)
  • ½ taza manzanas
  • ½ taza moras, zarzamoras o arandanos
  • 2 cucharaditas miel organica o nectar de agave
  • 2 cucharaditas canela
  • 2 cucharaditas vainilla
  • 1 cucharadita nuez moscada

Como hacerse: Picar manzanas y moras. Cocina con fuego bajo por 5-7 minutos, revolviendo constantamente. Agrega miel y especias. Mezcla con granola y sirve caliente.

*En la “Etiqueta de Nutrición” (Nutrition Label), lee los ingredientes de la granola para asegurar que no hay jarabe de maíz (corn syrup), un ingrediente procesado con mucha azúcar simple. Busca el contenido de azúcar atrás del producto (circulo rojo). Prefiere alimentos abajo de  los 10g de azúcar y con contenido de fibra dietética (dietary fiber) mas  del 10%. Alimentos altos en fibras ayudan en mantener el hambre y previenen enfermedades (ie. la diabetes, infartos y obesidad). Viendo el contenido de grasas, azucares y proteína,  te ayudará a saber si el alimento es saludable.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s