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Chipotle Bean Sliders/Hamburguesitas de Frijol y Chipotle

 

Photos by Sarah Shaikh

Chipotle Bean Sliders

  • 1 can low sodium beans, drained
  • ½ cup whole-grain flour
  • 2 cloves garlic, chopped
  • ½ onion, chopped
  • 1 bell pepper, chopped
  • 1 chipotle pepper, soaked
  • ½ cup kale or spinach, chopped finely
  • 1 tsp paprika
  • 1 tsp cumin
  • ½ cup cilantro, chopped
  • salt and pepper to taste
  • olive oil for frying
  • 1 cucumber, sliced

Sauté onions and garlic 2-3 min until
soft. Mash beans and chipotle pepper
using a food processor until smooth.
Add beans, onions, garlic and remaining
ingredients in a large mixing bowl. Make
1” patties and cook on a pan with a few
teaspoons of olive oil on both sides
until golden brown. Serve on top of the
cucumber slices.

Hamburguesitas de Frijol y Chipotle

  • 1 lata frijoles bajo en sodio, drenado
  • ½ taza harina integral
  • 2 dientes ajo, picado
  • ½ cebolla, picado
  • 1 pimiento dulce, picado
  • 1 chile de chipotle, remojado
  • ½ taza kale o espinaca, finamente picado
  • 1 cucharadita paprika
  • 1 cucharadita comino
  • ½ taza cilantro, picado
  • sal y pimiento al gusto
  • aceite de oliva para freír
  • 1 pepino, rebanado

Sofríe cebolla y ajo en aceite 2-3 min,
antes que se caramelizan. Machaca
frijoles y chipotle en una licuadora.
Mezcla frijoles, cebolla, ajo y los otros
ingredientes en un plato ondo grande.
Haz bolitas 1″ de tamaño y cocina con
3 cucharaditas de aceite de oliva en
una sartén hasta que se cocinen. Sirve
encima de las rebanadas de pepino.

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